Jakość i produkcja

Producja liofilizatów VitaNatura

Liofilizacja to proces odwadniania w niskiej temperaturze, który polega na zamrożeniu produktu, obniżeniu ciśnienia, a następnie usunięciu lodu przez sublimację. Sam proces daje produkt wysokiej jakości ze względu na niską temperaturę stosowaną podczas przetwarzania.

Proces liofilizacji w naturalny sposób zachowuje , wartości odżywcze produktu, chroni jego strukturę, kolor, zapach i smak. Tym samym dostarczamy naszym konsumentom produkty najwyższej jakości, zapewniając niezrównane doznania smakowe.

Oferujemy szeroki asortyment produktów liofilizowanych konwencjonalnych i organicznych w różnych frakcjach
od całych po połówki, plastry, grysy, proszki.

Jakość produktów liofilizowanych

Przetwarzamy tylko najlepszej jakości surowce.
Współpracujemy bezpośrednio z największymi certyfikowanymi dostawcami aby zapewnić doskonałą jakość,
100% identyfikalności i spójności dostaw surowca.

Nasze produkty są 100% naturalne. Posiadamy wdrożone niezbędne systemy bezpieczeństwa żywności. Monitorujemy produkty w oparciu o nasze własne i zdefiniowane przez klienta standardy oraz prowadzimy bieżące analizy naszych produktów wysyłanych do kontroli przez zewnętrzne akredytowane firmy.

Masz pytania?

Z chęcią udzielimy na nie odpowiedzi!

?
Kontakt